Prijaviti se
ENG / BOS / HRV / SRP

LJETNI KAMP ZENICA

icon IMG-5718.JPG (1.8 Mb)

Preuzmi PSP priručnike

Osnovne škole:

Srednje škole:

 

Digital, Responsible, Safe in School and Community

 

Predstavnici PH International Ureda u BiH su ovih dana posjetili novoimenovane ministre obrazovanja i unutrašnjih poslova u Kantonu Sarajevu – g.dina Anisa Krivića, ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i g.dina Ismira Jusko, ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kako bi prezentirali dosadašnje rezultate Programa „Socijalizacije s pravom“ i predstavili buduće planirane PSP aktivnosti u ovom kantonu.

Oba ministra su naglasila vrijednost  svrhe i ciljeva Programa kao značajan doprinos prevencijji maloljetničke delinkvencije i jačanju vladavine prava i izrazila svoju otvorenost za dalju saradnju i  spremnost da pruže svu neophodnu podršku budućim PSP aktivnostima u školama i lokalnim zajednicama u Kantonu Sarajevu.

 

ph-int logo 

 

Nagrađeni video

Ovo je priča o učenicima, o učenju i stvaranju pozitivnih promjena u zajednici. Učenici su iz osnovne škole “Ćamil Sijarić” iz Nemile, jedne od 16 škola iz dvije županije : Zeničko- dobojska i Hercegovačko-neretvanska.  Ovih 16 škola su odabrali njihovi kantonalni/županijski ministri  obrazovanja, da učestvuju u Programu Socijalizacije s pravom u Bosni i Hercegovini (PSP BIH). PSP BIH se implementira od strane PH International (PH), uz pomoć grant sredstava Vlade SAD-a (Odjel za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i provedbu zakona -  Bureau of International  Narcotics and Law Enforcement Affairs -INL)

   
Nedžada Faginović, Country Director

E-mail: nedzada.faginovic@ph-int.org
 

Marina Vasilj , Program Coordinator

E-mail: marina.vasilj@ph-int.org