Ulogovati se
ENG / BOS / HRV / SRB

News

Mediji o PSP-u

PH International u suradnji s MUP-om HNŽ i ZE-DO, te s Ministarstvom obrazovanja iz ove dvije županije radi na projektu prevencije maloljetničkog nasilja. Iz Mostara u projektu sudjeluju dvije osnovne škole, Četvrta osnovna škola, te Osnovna škola Ivana Gundulića u kojoj se danas krenulo s radionicama i realizacijom projekta.  

LJETNI KAMP ZENICA

U okviru projekta Socijalzacije sa pravom i prevencije maloljetničke delinkvencije, PH International je u Zenici od 22 - 24. septembra 2017.godine organizovao trodnevni ljetni kamp za učenike i učenice osnovnih škola iz Hercegovačko- neretvanskog kantona , kao i za nastavno i policijsko osoblje. 

LJETNI KAMP MOSTAR

U okviru projekta Socijalzacije sa pravom i prevencije maloljetničke delinkvencije, PH International je u Mostaru od 15 -17. septembra 2017.godine organizovao trodnevni ljetni kamp za učenike i učenice osnovnih škola iz Hercegovačko- neretvanskog kantona , kao i za nastavno i policijsko osoblje. 

Preuzmi PSP priručnike

Program socijalizacije s pravom (PSP)

Osnovni cilj ove pilot  inicijative jeste da pomogne svim akterima u nastojanjima da ojačaju vladavinu prava i smanje stopu maloljetničke  delikvencije u BiH.

U rješavanju problema maloljetničkog kriminaliteta PH ce razvijati partnerstva između mladih, nastavnog osoblja i profesionalaca zaduženih za provođenje  zakona i pravde za maloljetnike. 
Pilot inicijativa ce obuhvatiti 840 učenika iz dva odabrana kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine, te 26 nastavnika i 26 policijskih službenika, koji će raditi kao nastavni timovi u školama, koristeći inovativan pristup s ciljem educiranja mladih o zakonima, podizanja svijesti o problemima  i ostvarivanja pravde za maloljetnike u zajednici.

 

 

 

Nagrađeni video

Ovo je priča o učenicima, o učenju i stvaranju pozitivnih promjena u zajednici. Učenici su iz osnovne škole “Ćamil Sijarić” iz Nemile, jedne od 16 škola iz dva kantona : Zeničko- dobojski i Hercegovačko-neretvanski.  Ovih 16 škola su odabrali njihovi kantonalni ministri  obrazovanja, da učestvuju u Programu Socijalizacije s pravom u Bosni i Hercegovini (PSP BIH). PSP BIH se implementira od strane PH International (PH), uz pomoć grant sredstava Vlade SAD-a (Odjel za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i provedbu zakona -  Bureau of International  Narcotics and Law Enforcement Affairs -INL)

ph-int logo 

 

   
Nedžada Faginović, Country Director

E-mail: nedzada.faginovic@ph-int.org
  Beti Čolak, Program Coordinator

E-mail: beti.colak@ph-int.org